Rólunk

dharma jóga stúdió | rólunk

Dharma jelentése

A Dharma egy összetett,  több  jelentéssel is bíró kifejezés az indiai és buddhista hitvilágban.

A hinduizmusban elsősorban egy mindent átjáró erkölcsi igazságot, törvényt jelent, amely ott rejlik minden létező dologban és élőlényben, így megnyilvánul mindenhol az univerzum legapróbb törvényszűrségeinek működésén keresztül a magasabb tudatossággal alkotott cselekedetekig.

Az embert mint saját öntudattal rendelkező lényt, aki szabad akaratából és nem egy automatikus mechanizmus vagy ösztönök alapján cselekszik, bizonyos erkölcsi kötelezettséggel látja el. Így egy vallásos hindu ember igyekszik mindig a dharma szellemében cselekedni.

A buddhizmusban Buddha, mint történelmi személy tanításainak összefoglaló neve a Dharma.

A Dharma kerék, mint szimbólum a Buddha által kijelölt szellemi fejlődésnek, a megvilágosodáshoz vezető egyetlen útnak, vagyis a "nemes nyolcrétű ösvénynek" is szimbóluma. A kerék nyolc karja közül mindegyik egy-egy ösvényt jelképez.

Szerintünk a jóga nem csak egy testedzési forma, ha egyszer belekóstolsz, át fogja járni az életed és a folyamatos testi- , lelki fejlődés útjára segít. A "Dharma" szó kifejezi mindazt amit a jóga számunkra jelent.

Dharma Jógastúdió

"Ne felejtsük el, hogy nem számít, milyen mélyre mész egy testtartásban, az számít, ki vagy, amikor odaérsz. " - Max Strom

Miért jógázz?

A jóga eredete

Először jársz nálunk?

Az oldalunkon az órarend menüre kattintva megtalálod mindig az aktuális hónap összes óráját. Némely óra népszerűsége miatt fontos lehet, hogy előre feliratkozz az órákra. Kérlek ha meggondoltad magad, vagy mégsem tudsz eljönni, iratkozz le,így felszabadítva a helyet más érdeklődők számára.

Bármikor bármelyik óránkon szívesen látunk, ezen felül lehetőséged van tanfolyamaink közül is választani. Ha strukturált keretek között, intenzív fejlődést biztosító rendszeres órákra szeretnél jelentkezni, válaszd ki a neked megfelelő tanfolyamot és jelentkezz gyorsan, mert a férőhelyek száma limitált.

Nézz szét és találd meg a számodra megfelelő jógaórát. Ha még csak ismerkedsz a jógával, érdemes először egy kezdőtanfolyamot végigjárnod. így könnyen elsajátíthatod az alapokat, mind testileg, mind mentálisan.

Stúdiónkról

Jógastúdiónk a nyugalom kicsi szigete a belváros lüktető szívében. Egy hely, ahol leteheted az ajtóban a nap minden terhét, ellazulhatsz, lecsendesítheted az elméd és önmagadra fókuszálhatsz.

Órarendünkben több különböző jógairányzat , tematikus óra és jóga tanfolyam közül választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt. Oktatóink magasan képzett, hosszú évek, évtizedek óta a test- és lélek harmonizálásával foglalkozó elkötelezett jógaoktatók, akik szeretettel és tisztelettel segítik minden tanítványukat a saját útjuk megtalálásában a jógán keresztül.

“Ha kíváncsi vagy arra, hogy ki vagy, a jóga a tökéletes alkalom, hogy megtudd.” – Sri Aurobindo

“Az igazi jóga nem a testet formálja, hanem az életed. A jógát nem elvégezni kell, hanem élni. A jógát nem az érdekli, milyen vagy, hanem azzal törődik, milyen lehetsz. A jóga egy hatalmas és mélységes célt tűzött ki, és ezért lehet valódi jógának hívni, mely a lényeget testesíti meg. ”

Aadil Palkhivala